Gemoterapie » Tratamente naturiste

Reglarea florei intestinale (Tratament gemoterapic)

Numar de vizualizari 684

În primul rând, alimentar, dieta trebuie sa fie foarte simpla, o perioada de 1-2 saptamâni, aproape exclusiv vegetariana (legume, grâne integrale, fructe coapte sau fierte, foarte rar peste), pentru a permite organismului sa-si faca re-echilibrarea locala (proteinele animale din carne, lactate, oua, stimuleaza flora de putrefactie, în detrimentul celei de fermentatie si ajuta la perpetuarea dezechilibrului deja realizat de antibiotice). Introducerea proteinelor animale se face treptat, dupa disparitia simptomelor, pe masura ce copilul îsi reia apetitul si starea lui generala se îmbunatateste.

În al doilea rând, gemoterapia poate ajuta printr-o schema de preparate destinate special refacerii florei bacteriene intestinale.
Extract de muguri de nuc

Aceasta este compusa din Extract din mladite de AfinVaccinium myrtillus MG=D1, dimineata, Extract din mladite din MerisorVaccinium vitis idaea MG=D1, la prânz si Extract din muguri de NucJuglans regia MG=D1, seara, zilnic, timp de o luna de zile (30-40 zile).
Doza acestor preparate depinde de vârsta. Pentru copii între 1 si 3 ani, se recomanda 10-15 pic în apa sau ceai, iar pentru cei peste 3 ani 15-20 pic în apa sau ceai. În cazul adultilor dozele sunt de 2ml din fiecare gemoterapic.
Extract de mladite de merisorSe pot administra si produsele separat. De exemplu, la un copil care raceste des si face multe infectii respiratorii, care a avut sau are si probleme pe piele (eruptii, foliculite etc) si prezinta inclusiv tulburari de flora intestinala pe exces de antibiotice sau alte tratamente chimice, recomandam doar Extractul din muguri de NucJuglans regia MG=D1, de 3 ori pe zi, timp de o luna de zile.
Daca avem de-a face cu un copil cu multiple probleme de sanatate, la care apar si probleme urinare (tip infectii urinare, frecvent cu colibacil), cu dereglari mari ale motilitatii intestinale si eliminare deficitara a continutului intestinal, atunci vom prefera Extractul din mladite de MerisorVaccinium vitis idaea MG=D1, de 3 ori pe zi, timp de 1-2 luni de zile.

Extract de mladite de afinAlaturi de schemele de gemoterapice, fitoterapia traditionala poata sa ajute prin infuzii de plante precum Roinita (Mellisa officinalis), 2-3 grame de pulbere de planta, infuzata cu 200 ml apa clocotita, se lasa acoperita 15-20 minute. Pentru îndulcire, se recomanda sa se fiarba separat putina ceapa, la foc mic, timp de 5-10 minute. Se strecoara pulpa de la ceapa iar lichidul rezultat (care este dulceag) se combina cu infuzia din Roinita si se administreaza (caldut) copilului. Ceapa are si ea efect reglator al florei intestinale, alaturi de Roinita care are proprietati importante antiseptice, carminative (împotriva gazelor), sedative, usor laxative si cicatrizante. Ajuta la curatarea organismului de toxine, elimina balonarile intestinale prin expulzarea gazelor si favorizeaza procesul de epitelizare si vindecare a ranilor.

Exista si tratament homeopatic pentru reglarea si echilibrarea florei intestinale, care utilizeaza o serie de remedii numite Nosode intestinale, dar pot fi folosite si remediile homeopate uzuale, indicate si prescrise individual, fiecarei persoane în parte, de catre medicul homeopat, dupa o consultatie amanuntita.

sursa

Comments

comments

By